500 g hvedemel
250 g smør
2 ½ dl mælk
5 æg
50 g gær
5-6 æbler
Kardemomme
kanel og sukker
Smørret smeltes i mælken, og blandes med melet. Æggene og kardemommen tilsættes efter smag.
Lad det hvile 15 min.
Gæren udrøres i lidt lunken mælk og tilsættes.
Det hele æltes godt og stilles til hævning i en stor skål, da det hæver
meget.
Æblerne skrælles, skæres i skiver, udkernes og strøes med en blanding af sukker og kanel.
Når hævningen er færdig, kommes lidt fedtstof i hvert hul i
æbleskivepanden, derefter en skefuld dej og når den er bagt kommes et
æblestykke oveni. Æbleskiverne vendes med en gaffel og bages på den
anden side.
Serveres med syltetøj, flormelis og evt. solbærrom til.
Tips: Dette er en gammel Lollandsk opskrift / Egnsret. Man kan flække en æbleskive og overhælde med brændevin, så kaldes det en SVUPSAK.