1 tærteform a 22 cm med løs bund
Mørdej:
250 g hvedemel + extra til udrulning
175 g smør
1 æg
2 spsk mælk
1 knsp. salt
2 knsp sukker
Mazarinmasse:
250 g marcipan fra Mølle Skovly
250 g sukker
¼ l æg
250 g smør
100 g hvedemel
5 æbler
Extra sukker til drys
Vanilleskum:
6 æggeblommer
120 g sukker
2 dl tør sherry
1 vaniljestang
Mørdej: Rør smør, æg, mælk, sukker og salt sammen.
Ælt melet ind i dejen til en homogen masse, muligvis skal der bruges lidt extra. Lad dejen hvile 2-3 timer.
Mazarinmasse: Marcipan, smør og sukker røres sammen til en homogen masse.
Tilsæt æggene lidt ad gangen og vend til sidst melet i.
Dejen rulles tyndt ud, ca. 2-3 mm's tykkelse og beklæd tærteformen Prik bunden med en gaffe!, dæk dejen med alufolie og fyld formen med kikærter/tørrede ærter og blindbag tærten ved 180°, til kanterne har sat sig, ca. 15 minutter.
Tag alufolien op og bag tærten yderligere 10 minutter.
Fyld tærtebunden med mazarinmasse i 2 cm's tykkelse
Skræl æblerne og skær dem i 1 cm tykke både, pres dem let ned i mazarinmassen, drys med sukker og bag tærten i yderligere 45 minutter.
Vanilleskum: Pisk æggeblommer, sukker, sherry samt marv fra vaniljestangen sammen i en tykbundet gryde og legér ved svag varme.