Dette smukke brød
har en skøn smag af appelsin og olie og fyld af lyse rosiner og pinjekerner.
Nyd det til en kop the eller med et glas sød dessertvin. Brødet er også godt
ristet, som tilbehør til ost.
Arbejdstid (inklusiv
trækketid): 45 min. Hævetid: 1 time og 45 min. Bagetid: ca. 40 min. Fryseegnet.
1 stort eller 2 mindre brød
#
100 g lyse rosiner
(sultanas)
150 g pinjekerner
400 g italiensk
hvedemel
100 g durummel
15 g gær
2 økologiske
appelsiner
1 tsk salt
2 æg
1½ dl olie
flormelis
*
Læg rosinerne i en
skål og overhæld dem med kogende vand.
Lad dem trække min.
30 min.
Rist pinjekernerne
gyldne på en tør pande og lad dem afkøle.
Bland de to slags
mel og smuldr gæren i.
Tilsæt fintrevet
appelsinskal og salt.
Pisk æggene sammen
med olie.
Pres appelsinerne og
mål saften.
Tilsæt rosinvand, så
der er 3 dl væske i alt og rør det sammen med æggene.
Saml dejen med
væsken, tilsæt de afdryppede rosiner og afkølede pinjekerner og ælt dejen
smidig.
Lad den hæve
tildækket til dobbelt størrelse ca. 1 time.
Vend dejen ud på et
meldrysset bord og form den til 1 stort eller 2 mindre runde, flade brød.
Læg det/dem på en
bageplade med bagepapir og lad det/dem hæve tildækket ca. 45 min.
Varm ovnen op til
200 °C.
Bag brødet midt i
ovnen, til det er gyldent og gennembagt ca. 40 min.
Drys med sigtet
flormelis og sæt til afkøling på en rist.