Tærtedej:
150 g smør
3 dl hvedemel
1 æg
1 spsk sukker
Fyld:
225 g kernefri svesker
1 dl portvin
2 æg
150 g færdig mandelmasse eller marcipan
1 dl piskefløde
Hak sveskerne fint.
Læg dem i en lille skål og hæld portvinen over.
Lad dem ligge i portvin et par timer.
Bland så ingrediensen til tærtedejen med hånd eller i en foodprocessor.
Den skal være smidig og fin.
Lad dejen hvile ½ time i køleskab.
Rul dejen ud til den kan dække en tærteform ca. 26 cm i diameter.
Forsteg dejen ovn ved 225°C i 10 minutter.
Del ægene.
Kør marcipan æggeblommer og fløde samt resten af portvinsmarinade i foodprocessor til en jævn og fin.
Pisk æggehviderne stive og rør dem forsigtigt i.
Fordel de portvinstrukne svesker ud over den forstegte tærtebund og hæld marcipanmassen over.
Steg tærten i ovn ved 200°C i ca. 25-30 minutter.
Pas på at overfladen bliver gylden og ikke for mørk.
Bliver den for mørk så læg lidt bagepapir over tærten de sidste minutter.
Server tærten lunken, gerne med et par kugler vaniljeis