300 g marcipan
3 æg
100 g smør eller margarine
2 dl hvedemel
smør eller margarine til formen
rasp
100 g god mørk chokolade
strimlet syltet appelsinskal
Creme:
1 pose vaniljecreme til kogning
½ dl piskefløde
Riv marcipanen direkte ned i en skål på rivejernets grove side.
Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk det hele til en løs dej.
Smelt fedtstoffet og lad det køle.
Tilsæt hvedemel og fedtstof til dejen og rør den jævn.
Beklæd en rund bageform med bagepapir, smør den godt og drys med
rasp.
Hæld dejen i formen og bag kagen ved 175°C i ca. 35 minutter.
Vend kagen ud, når den er afkølet,, lad den stå 4-5 minutter og træk
derefter bagepapiret af.
Lad kagen køle.
Lav vaniljecremen efter anvisningen på pakken og lad den blive kold.
Pisk fløden stiv og bland den i cremen.
Del kagen midt over, læg den ene halvdel på et fad og dæk den med
vaniljecreme.
Læg den anden halvdel over.
Smelt chokoladen i en skål over simrende vand eller i mikroovnen i
20-30 sekunder.
Hæld chokoladen over tærten og bred den ud så den dækker helt.
Fordel appelsinskallerne over chokoladen og lad tærten stå koldt i
mindst 4 timer.
Tips: Syltede appelsinskaller er nemme at lave selv.
Skær appelsinskal i fine strimler og kog dem 30 minutter i en
sukkerlage af lige dele vand og sukker.
Kom appelsinskallerne op på en tallerken og lad dem køle.