Logo

Strawberry Shortcake

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
5 dl hvedemel
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
4 spsk sukker
75 g smør
1 æg
1-2 spsk smeltet smør
Fyld:
250 g jordbær
1-2 spsk sukker
saften fra en halv citron
2 dl piskefløde
1-2 spsk blødt smør

Bland hvedemel, bagepulver, salt og sukker i en skål.
Fedtstoffet findeles i blandingen med en gaffel, til det bliver en grynet masse.
Tilsæt sammenpisket æg samt mælk.
Arbejd det hele sammen til en dej.
Læg dejen på melet bord. Del den i 16 dele.
Rul hver del ud til runde kager, ca 6 cm i diameter.
Læg halvdelen af kagerne i små smurte forme.
Pensl dejfladerne med smeltet fedtstof.
Læg resten af dejpladerne ovenpå.
Bag kagerne ved 225°C til de er luftige og lysebrune.
Jordbærrene vaskes og skæres i skiver. Gem lidt til pynt.
Hæld sukker og citronsaft over.
Pisk fløden. Del kagerne i to.
Smør fedtstof på den ene halvdel og fordel halvdelen af jordbærrene
ovenpå.
Kom flødeskum over og læg igen et lag jordbær.
Dæk med de andre kagehalvdele og pynt med flødeskum og resten af jordbærrene.

Tips: Lad gerne dejen stå koldt før udrulningen, så bliver kagerne mere
luftige.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.607 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her