5 æg
125 g kartoffelmel
250 g sukker
1 tsk bagepulver
Fyld: 400 g ribsgelé
Pynt: 100 g flormelis
Del æg i blommer og hvider i hver sin skål.
Pisk æggehviderne stive.
Strø forsigtigt sukker i og rør rundt.
Tilsæt æggeblommerne én ad gangen.
Kartoffelmel strøes i sammen med bagepulver.
Tilsæt evt. 1 spsk koldt vand for at gøre dejen lidt mere lind.
Hæld derefter dejen i 6 smurte lagkageforme eller bag dem i 2 omgange
i 3 forme.
Bages ved 225°C i 10 min
Portionen svarer til 3 almindelige lagkagebunde eller 6 ganske tynde
bunde.
Kagen lægges sammen med ribsgelé imellem hvert lag og pyntes med
flormelis, enten løst eller som glasur.
Tips: Stribetærte var en af de almindeligste barselstærter. Det var
skik fra århundredskiftet indtil 1940'erne, at venner og naboer sendte
lagkager som barselsgaver. Stribetærte var altid velset hos modtageren,
da den kunne holde sig i 10-14 dage i en kølig kælder.