Logo

Stribetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 æg
125 g kartoffelmel
250 g sukker
1 tsk bagepulver
 
Fyld: 400 g ribsgelé
Pynt: 100 g flormelis
 
Del æg i blommer og hvider i hver sin skål.
Pisk æggehviderne stive.
Strø forsigtigt sukker i og rør rundt.
Tilsæt æggeblommerne én ad gangen.
Kartoffelmel strøes i sammen med bagepulver.
Tilsæt evt. 1 spsk koldt vand for at gøre dejen lidt mere lind.
Hæld derefter dejen i 6 smurte lagkageforme eller bag dem i 2 omgange
i 3 forme.
Bages ved 225°C i 10 min
Portionen svarer til 3 almindelige lagkagebunde eller 6 ganske tynde
bunde.
Kagen lægges sammen med ribsgelé imellem hvert lag og pyntes med
flormelis, enten løst eller som glasur.
 
Tips: Stribetærte var en af de almindeligste barselstærter. Det var
skik fra århundredskiftet indtil 1940'erne, at venner og naboer sendte
lagkager som barselsgaver. Stribetærte var altid velset hos modtageren,
da den kunne holde sig i 10-14 dage i en kølig kælder. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.624 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her