Logo

Stikkelsbærtærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g hvedemel
1/8 tsk bagepulver
75 g margarine
½ sammenpisket æg
65 g sukker

Kompotgelé:
300 g grønne stikkelsbær
1 dl vand
200 g sukker
1 tsk vaniljesukker
5 blade husblas

Kompotgelé:
De skyllede nippede bær koges i vand og sukker, til de er knapt møre. Vanille og den i koldt vand udblødte husblas røres i. Kompotten afkøles. Når den er halvstiv, hældes den på tærtebunden.

Tærtedej:
Dejen æltes sammen og rulles ud til form. Form er her en lav rund form, der er pæn nok til at kagen kan blive serveret deri. Dejen prikkes og bages i forvarmet ove ca 15 til 20 minutter ved 225ºC. Afkøles på rist. Den halvstive kompot hældes på tærtebunden, og kagen stilles køligt til geléen er helt stiv.

Serveres med flødeskum eller cremefraiche

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.950 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her