150 g hvedemel
1/8 tsk bagepulver
75 g margarine
½ sammenpisket æg
65 g sukker
Kompotgelé:
300 g grønne stikkelsbær
1 dl vand
200 g sukker
1 tsk vaniljesukker
5 blade husblas
Kompotgelé:
De skyllede nippede bær koges i vand og sukker, til de er knapt møre. Vanille og den i koldt vand udblødte husblas røres i. Kompotten afkøles. Når den er halvstiv, hældes den på tærtebunden.
Tærtedej:
Dejen æltes sammen og rulles ud til form. Form er her en lav rund form, der er pæn nok til at kagen kan blive serveret deri. Dejen prikkes og bages i forvarmet ove ca 15 til 20 minutter ved 225ºC. Afkøles på rist. Den halvstive kompot hældes på tærtebunden, og kagen stilles køligt til geléen er helt stiv.
Serveres med flødeskum eller cremefraiche