Dej:
3 dl hvedemel
1 spsk sukker
1 æg
150 g smør
Fyld:
1 l stikkelsbær
1 dl sukker
1 spsk kartoffelmel
Bland hvedemel og sukker.
Tilsæt æg samt fedtstof, skåret i små stykker.
Hak det hele hurtigt sammen til en dej.
Lad dejen hvile koldt i 1 time.
Rul dejen ud og læg den i en pieform, 24 ca i diameter.
Skær overflødig dej bort og prik kanten med en gaffel.
Bages ved 225°C på midterste rille i ca 15 min.
Skyl og rens stikkelsbærrene.
Bland sukker og kartoffelmel.
Fyld den forbagte piekal med stikkelsbær og drys med sukker og kartoffelmel.
Bag pien i yderligere 25 min, eller til stikkelsbærrene er bløde.
Tips:
Gem lidt dej og rul den ud til lange strimler. Læg dem i et pænt rudemønster ovenpå pien. Hvis du så pensler dejen med sammenpisket æg, får pien en flot farve.