Logo

Stikkelsbærkage med smuldredej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

900 g nippede stikkelsbær
175 g sukker
100 g rasp
50 g smør + 175 g smør
¼ tsk finthakket rosmarin
175 g hvedemel
100 g sukker, hvori der har ligget rosmarinkviste natten over

De nippede stikkelsbær lægges i et smurt ovnfast fad, og sukkeret drysses over.
Smelt 50 g smør på en pande.

Når det syder, røres raspen i.

Når raspen er gylden, tilsættes rosmarinen.

Raspen afkøles.
De 175 g smør smuldres i melet.

Rosmarinsukkeret røres i, og herefter tilsættes det afkølede rasp.

Drys smuldredejen over stikkelsbærrene, så bærrene dækkes helt.

Sæt fadet i ovnen i 30-40 minutter ved 180ºC.

Lad kagen hvile i fem minutter inden servering.
Servér med flødeskum. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.053 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her