Logo

Stikkelsbærkage med mandellåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g stikkelsbær
400 g sukker
4 hyldeskærme
 
Dej:
200 g sukker
200 g smør
8 æggeblommer
8 æggehvider
200 g smuttede finthakkede mandler
4 fintrevne bittermandler
saft og fintrevet skal af en citron

 
Pisk smør og sukker til sukkeret er helt opløst.
Rør æggeblommerne i, én ad gangen.
Rør mandlerne og citronskal og saft i, og til sidst de stiftpiskede æggehvider.
Læg stikkelsbærrene i et ovnfast fad, drys sukkeret over og klip selve de små hvide blomster af tre af skærmene ned over bærrene.
Smør dejen ud over bærrene og bag ved 165°C til dejen er gennembagt, ca. 45 minutter, men hold øje.
Spis kagen lunken drysset med blomsterne fra den sidste skærm.
Flødeskum eller hyldeskum til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.957 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her