Speltbrød med yoghurt
1 stk. ca. 850 g
3 dl vand
1 dl yoghurt naturel
l spsk. groft salt
ca. 550 g sigtet speltmel evt. halvt sigtet speltmel/halvt hvedemel (8 dl)
pensling: 20 g smør (2 tsk.)
Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt yoghurt, salt og ca. ¾ af melet. Ælt ingredienserne sammen til en dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være ret fugtig, men smidig.
Lad den hæve tildækket 12 timer i køleskabet. Ælt dejen igennem til den er glat og blød, tilsæt evt. mere mel. Form brødet og sæt det på bageplade med bagepapir.
Lad brødet efterhæve ca. 2 timer ved stuetemperatur.
Sæt brødet nederst i ovn og bag det 15 min. ved 250° C. Skru ned til220 °C og bag det yderligere 20-25 min. Brødet er færdigbagt, når det lyder hult ved bank på undersiden.
Pensl med smeltet smør på brødets overflade, mens det er varmt. Afkøl på rist.
Tip: Brødet kan efterhæve i brødkurv. Drys kurven med mel. Form dejen til et rundt brød og læg den i kurven til efterhævning. Vend dejen forsigtigt ud på bageplade med bagepapir og bag brødet.