Der
var hverken brød eller kager i stenalderen, men vi kan godt bage med
stenalder-ingredienser. Her får du opskriften på et stenalderbrød, baseret på
nødder og sødet med tørret frugt.
1
brød. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 1 time.
#
400
g blandede mandler og nødder
100
g soltørrede abrikoser, figner eller dadler
200
g frø og kerner (fx græskarkerner, solsikkefrø, hørfrø, sesamfrø)
5
æg (eller 3 æg og 4 æggehvider)
1
dl koldpresset olie
1 spsk
honning
*
Hak
halvdelen af mandler og nødder.
Skær
den tørrede frugt i små stykker.
Bland
både de hakkede og hele nødder, frø, kerner og frugt sammen i en skål.
Tag
lidt græskarkerner og abrikosstykker fra til pynt.
Pisk
æggene let sammen med olie og honning, og rør det i nøddeblandingen.
Fyld
dejen i en brødform foret med bagepapir, og glat overfladen.
Drys
de sidste abrikoser og græskarkerner over, og pres dem let ind i dejen.
Bag
brødet midt i ovnen ved 160 °C i ca. 1 time.
Tjek
med et stegetermometer, om brødet er gennembagt det skal vise 96 °C.
Vend
det færdigbagte brød ud på en rist til afkøling.
Nyd
brødet i skiver, som det er eller med frisk frugt til.