Logo

Stenalderbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1. dag anvendes:
500 gram rugkerner
5 gram gær
75 gram hørfrø
75 gram rugmel
10 gram salt
3 dl vand
2 ½ dl kærnemælk
 
2. dag anvendes:
275 gram rugmel
300 gram hvedemel
5 gram mørk sirup
5 gram salt
1 ¾ dl håndvarmt vand
 
Ingredienserne til 1. dag røres godt sammen og sættes køligt (men ikke
køleskabskoldt) natten over.
Efter 1 døgn tilsættes ingredienserne til 2. dag.
Det hele køres langsomt i røremaskinen små tyve minutter og slås
derefter op til to brød.
Bages godt 45 minutter ved 180ºC - afhængig af ovnens personlighed.
Tips: Bageren i Gentoftegade, Michael Hjort, har fået en Guldmedalje
for Danmarks bedste rugbrød - Stenalderbrødet, her er opskriften  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.697 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her