Logo

Speltbrød med kerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Speltbrød med kerner

 

Her er et enkelt og dejligt formbrød med både spelt og kerner. Det kan nydes med smør eller pålæg eller som tilbehør til varme retter.

Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 2½ time Bagetid: ca. 70 min. Fryseegnet. 1 stort brød

 

#

8½ dl lunkent vand

100 g knækkede rug kerner

75 g solsikkekerner

8-10 g gær

½ tsk fint salt

1 kg sigtet speltmel

lidt olie til formen

*

 

1. Rør vand, rug- og solsikkekerner sammen med smuldret gær, salt og speltmel.

Rør dejen grundigt.

Dæk skålen og stil dejen til hævning et par timer et køligt sted.

 

2. Smør en stor rugbrødsform med olie og fyld dejen i formen.

Lad den hæve tildækket ca. 30 min. ved stuetemperatur.

 

3. Bag brødet i midten af ovnen ved 180 °C i ca. 70 min.

Vend brødet ud af formen og bank det i bunden det skal lyde hult.

Eller tjek det med et stegetermometer det skal vise min. 98 °C.

Sæt brødet til afkøling på en bagerist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.766 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her