Disse små lækre marmorkager vil mange nikke genkendende til, så glæd jer til at stifte bekendtskab med dem.
18 cupcakes:
Chokolade-vanilje marmor
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
180 g smør ved stuetemperatur
200 g sukker
2 æg delt i blommer og hvider
1 knivspids salt til æggehviderne
ca. ¾ dl sødmælk
1 tsk vaniljeessens
1 spsk kakao
Sort og hvid glasur:
300 g flormelis
4 spsk kogende vand (mere eller mindre - afhængigt af konsistensen)
30 g mørk chokolade
chokoladeknapper til pynt
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. og stil den til side.
B. Rør smør og sukker sammen i køkkenmaskinens store skål, til det er lyst og luftigt.
Tilsæt æggeblommerne, og rør dem i.
Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og mælken, og rør godt mellem hver gang. Del dejen i to skåle, og rør den ene del med vaniljeessens, den anden med kakao.
C. Pisk æggehviderne med 1 knivspids salt, til de danner stive toppe.
Del dem i to, og vend dem i hver sin slags dej.
D. Fyld papirformene ca. ⅔ op med skiftevis 1 stor tsk af den lyse og den mørke dej.
Det ser ikke ud, som om dejen bliver blandet, men den vil være "marmoreret", når den er bagt.
Bag kagerne i 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Glasur: Kom flormelisen i en skål. og tilsæt 1 spsk kogende vand ad gangen, mens du rører.
Glasuren skal være meget tyk, men alligevel nem at smøre ud. Del den, og kom den i to skåle.
Stil den ene skål glasur i en gryde med simrende, men ikke kogende vand, og læg chokoladen i.
Rør i glasuren, og tag den væk fra varmen, lige så snart chokoladen er smeltet. Fordel den endnu varme glasur på kagerne - halvt hvid, halvt chokolade.
Læg en chokoladeknap midt på hver kage.
Lav evt. en lille dekoration med glasuren som vist på fotoet.