250 g flormel
1 stor tsk hjortetakssalt
½ dl fløde
½ dl vand
1 spsk eddike
125 g smør eller margarine
Hvedemel og hjortetakssalt sigtes og æltes med fløde, vand og eddike.
Når dejen er smidig og let, stilles den til hvile ca 15 minutter på et køligt sted.
Derefter udrulles dejen i en firkant.
Fedtstoffet fordeles nu i små stykker på ⅔ del af dejen, der sammenlægges i 3 lag, således at den del, der er uden smør- eller margarinestykker, lægges først.
Dejen udrulles og sammenlægges på samme måde 2 gange, hvorefter den stilles til hvile i ca 20 minutter på et køligt sted.
Denne udrulning gentages nu 2-3 gange.
Hver gang dejen udrulles begyndes fra den modsatte side, da hævningen ellers ikke vil foregå ensartet.
Efter sidste udrulning må dejen hvile 20 minutter.
Man udruller nu så stort et stykke, man skal anvende, og dejen skal henligge ca. 15 minutter før udstikningen, da den ellers efter udstikningen vil trække sig sammen og formen på det udstukne vil da ødelægges.
Dejen må være iskold, når den lægges på pladen.
Ovnen der benyttes, må være meget varm, dog mest undervarme.