Logo

Kage på tråd

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rosiner
mandler
æbler
¼ kg hvedemel
en god håndfuld sukker
¼ 1.klaret smør
2 æg
øl (resten til bageren)

På en grov tråd trækkes afvekslende: skyllede rosiner, skoldede mandler og små stykker æbler. Når ca. en kvart tråd er betrukket (dog således, at der er et godt stykke tråd tilovers for begge ender, hvor man holder), dyppes de i følgende dej: hvedemel og sukker udrørt med knapt ½ af klaret smør og 2 æg (æggene kommer i før smørret) og så meget tyndt øl, at dejen bliver som til pandekager. Koges i klaret, tråden trækkes ud, og de serveres meget varme.

Sædvanligvis tørrer man al slags frugt efter en bagning i ovnvarmen. Frugt kan dog også tørres i solen, ved en kakkelovn m.m. Den gemmes og bruges til sødsuppe og vælling, sort pølse og grød i vinterens løb eller blot som »slik« til børnene. Æbler og pærer skæres uskrællede i passende stykker, kærnehusene tages bort, stykkerne trækkes på snore, og der laves kranse - »rimler« -. Disse sættes på kløftepinde i ovnen eller hænges ud i solen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.367 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her