Logo

Små nigellabrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

10-12 stk

50 g smør
3 dl vand
35 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 tsk nigellafrø eller blå birkes
ca 450 g hvedemel
æg til pensling
2 spsk nigellafrø

Smelt smørret, tilsæt vandet og rør gæren ud heri.
Bland salt, sukker, nigellafrø og ca. 300 g af melet i væsken.
Ælt mere hvedemel i, efterhånden som dejen kan tage det, men kun så længe, at den stadig er smidig. Ælt dejen blank på bordet.
Kom lidt olie i skålen, vend dejen rundt i olien.
Lad den hæve lunt til dobbelt størrelse et par timer.
Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord og rul den ud i et rektangel med kagerullen.
Fold dejen på langs i tre lag. Rul dejen ud igen i ca. 30 X 25 cm og fold den igen i tre lag. Skær den lange dej strimmel i 3-4 cm brede stykker.
Efterhæves 30 min. på bageplade med bagepapir.
Pensles med æg og drysses med nigellafrø.
Sæt brødene på midterrillen i en 200º forvarmet ovn og bag dem 20-25 min.
Afkøles på en rist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.539 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her