10-12 stk
50 g smør
3 dl vand
35 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 tsk nigellafrø eller blå birkes
ca 450 g hvedemel
æg til pensling
2 spsk nigellafrø
Smelt smørret, tilsæt vandet og rør gæren ud heri.
Bland salt, sukker, nigellafrø og ca. 300 g af melet i væsken.
Ælt mere hvedemel i, efterhånden som dejen kan tage det, men kun så længe, at den stadig er smidig. Ælt dejen blank på bordet.
Kom lidt olie i skålen, vend dejen rundt i olien.
Lad den hæve lunt til dobbelt størrelse et par timer.
Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord og rul den ud i et rektangel med kagerullen.
Fold dejen på langs i tre lag. Rul dejen ud igen i ca. 30 X 25 cm og fold den igen i tre lag. Skær den lange dej strimmel i 3-4 cm brede stykker.
Efterhæves 30 min. på bageplade med bagepapir.
Pensles med æg og drysses med nigellafrø.
Sæt brødene på midterrillen i en 200º forvarmet ovn og bag dem 20-25 min.
Afkøles på en rist.