Prøv denne lækre Morten Heiberg opskrift - banankage med marcipan.
4-6 personer
320 g marcipan, god kvalitet
6 æg
½ stang vanilje
100 g smør
60 g hvedemel (glutenrigt)
5 g bagepulver
15 g Pastis el. Pernod
Banan- og muskatpuré (laves i god tid i forvejen)
500 g bananer, modne
100 g sukker
50 g smør, smeltet
½ spsk muskatnød, reven
Forvarm ovnen til 210°C.
Skræl bananerne, og skær dem over på langs.
Beklæd en bageplade med bagepapir, drys sukker på, og læg bananerne på pladen. Fordel det smeltede smør over bananerne, og bag dem i ovnen, indtil farven er intens gylden.
Drys reven muskatnød over bananerne, så snart de er taget ud af ovnen.
Kom bananerne i en foodprocessor, og lad blandingen blive til en puré.
Kom pureen i en sprøjtepose.
Kagen:
Riv eller pluk marcipanen i mindre stykker i en skål, og tilsæt æggene lidt ad gangen.
Det skal forhindre, at der kommer små klumper marcipan, der ikke kan piskes ud.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i marcipanblandingen.
Varm det op i et vandbad til ca. 50°C.
Tag skålen fra varmen, og pisk, til massen er helt kølet af.
Imens: Smelt smør, tilsæt Pastis eller Pernod og pisk det sammen.
Sigt hvedemel og bagepulver sammen.
Tilsæt forsigtigt det smeltede, varme smør til det sigtede mel/bagepulver.
Beklæd en bageplade med bagepapir, hvis du bruger en kagering.
Ellers forer du en springform med bagepapir i bunden og fylder dej halvt op i formen.
Sprøjt et mønster ud med bananpureen på overfladen af kagen, og bag den ved 180-190°C i ca 15-20 minutter.
--