Friskbagt, endnu varme, smager disse muffins næsten allerbedst, men de er også gode næste dag. Dejen er så nemt og hurtigt rørt sammen, at du først behøver at gå i gang med kagerne, når du starter med at lave kaffe og te.
Til ca. 36 mini-muffins (petit four-størrelse) eller 12 store
65 g smør smeltes
110 g lyst rørsukker
1 stort æg
¾ dl yoghurt, 0,1-0,5 %
150 g hvedemel
ca. ½ tsk natron
revet skal af ½ økologisk citron
1 stort æble, 250 g eller mere
Opvarm ovnen til 190ºC.
Smør muffinformene, eller gør papirformene klar, sæt dem sammen to og to på bagepladen.
Bland smeltet smør, sukker og æg i en rummelig skål, og pisk blandingen godt sammen. Rør yoghurt i og dernæst hvedemel, blandet med natron og citronskal.
Skær æblet i kvarte, skræl stykkerne, fjern kernehusene, og riv æblestykkerne groft. Bland dem i dejen, og kom den i de forberedte forme, de skal fyldes godt trekvart op. Bag kagerne, minimuffins skal have ca. 12 minutter, større muffins godt 20 minutter.
Tips: I stedet for at rive æblet kan du også hakke med en kniv Prøv at blande hele blåbær i dejen som alternativ til æbler.