Scones er nemme og hurtige at bage, når man lige har lyst
til lidt lækkert. Vi har fyldt dem med hakkede abrikoser og svesker. Du kan
også bruge hele rosiner, soltørrede tranebær eller grofthakket chokolade.
Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 12 min. Fryseegnet. 12 stk.
#
125 g tørret frugt (fx abrikoser, tranebær, svesker og/eller
rosiner)
300 g hvedemel
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
2-3 spsk sukker
1 økologisk citron (fintrevet skal)
3 dl kaffefløde
25 g smeltet smør
*
Tænd ovnen på 220 °C.
Hak de tørrede frugter groft og overhæld dem med kogende
vand.
Lad dem trække 5 min. og hæld dem i en sigte.
Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt afdryppet frugt
og fintrevet citronskal.
Tilsæt fløde og smeltet smør og saml hurtigt dejen.
Rul eller klap dejen ud til en tyk plade på et meldrysset
bord og udstik den i 12 cirkler.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i
ovnen ca. 12 min.
Lad dem afkøle på en rist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin