Logo

Scones med tørret frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Scones med tørret frugt

 

Scones er nemme og hurtige at bage, når man lige har lyst til lidt lækkert. Vi har fyldt dem med hakkede abrikoser og svesker. Du kan også bruge hele rosiner, soltørrede tranebær eller grofthakket chokolade.

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 12 min. Fryseegnet. 12 stk.

 

#

125 g tørret frugt (fx abrikoser, tranebær, svesker og/eller rosiner)

300 g hvedemel

1 spsk bagepulver

½ tsk salt

2-3 spsk sukker

1 økologisk citron (fintrevet skal)

3 dl kaffefløde

25 g smeltet smør

*

 

Tænd ovnen på 220 °C.

Hak de tørrede frugter groft og overhæld dem med kogende vand.

Lad dem trække 5 min. og hæld dem i en sigte.

Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt afdryppet frugt og fintrevet citronskal.

Tilsæt fløde og smeltet smør og saml hurtigt dejen.

Rul eller klap dejen ud til en tyk plade på et meldrysset bord og udstik den i 12 cirkler.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ca. 12 min.

Lad dem afkøle på en rist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.068 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her