Scones er et hurtigbagt bagværk, fordi de bages med bagepulver og
derfor ikke skal hæve før bagning. Her er de bagt med chokolade - du kan også
bruge rosiner eller nødder eller bage dem uden fyld.
Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 12-15 min. Fryseegnet. ca. 12 stk.
#
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
75 g koldt smør
2 spsk sukker
¼ tsk salt
1 æg
1½ dl cremefraiche 18%
75 g mørk chokolade (hakket)
evt. 1 æg til pensling
*
Tænd ovnen på 225 °C.
Sigt mel og bagepulver sammen og hak det kolde smør i brug evt. en
foodprocessor.
Tilsæt sukker og salt.
Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og cremefraiche og tilsæt
chokoladen.
Klap eller rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 2 cm's tykkelse og
udstik i 5-6 cm store cirkler.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl evt. med sammenpisket æg
og bag dem 12-15 minutter.
Afkøl på en bagerist.
Hjemmelavede scones er et hurtigt bagværk, der går godt til
både brunch og kaffen senere på dagen. Her er den bedste opskrift på scones.
Scones er en slags skotsk bolle, bagt med bagepulver og ikke
med gær, iflg Wikipedia
Se flere brød her: brød
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin