Dej:
3 dl hvedemel
100 g smør
2 spsk sukker
4 spsk koldt vand
Fyld:
100 g marcipan
100 g smør
1 dl sukker
3-4 faste syrlige æbler
2 store æggehvider
æg til pensling
Arbejd hvedemel, sukker, fedtstof og vand sammen stil dejen koldt et øjeblik.
Rul dejen ud og beklæd en pieform, ca 24 cm i diameter, med ¾ af dejen.
Riv marcipanen i mindre stykker.
Rør fedtstof og sukker luftig.
Skræl og riv æblerne og bland dem med hvedemel og sukkerblandingen.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt dem lidt ad gangen til dejen.
Bred blandingen over den revne marcipan.
Skær resten af dejen i strimler. læg en strimel rundt i kanten og dæk
tærten med et rudemønster af resten af strimlerne.
Pensl tærten med sammenpisket æg og bag den ved 200°C på midterste rille i ca 40-45 min, til den har fået farve.