Logo

Savarin Kage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g hvedemel
75 g blødt smør
3 æg
10 g gær
½ tsk salt
1 spsk sukker
1 dl lun sødmælk

SIRUP:
350 g sukker
3,5 dl vand
Ca. 2 dl lage fra Mormors frugter eller rom
Citronsaft - og skal

Tilbehør:
Sæsonens frugt

1. Kom halvdelen af mælken og gæren i en røremaskine. Rør til gæren er opløst. Kom saltet, melet og æggene i og rør ca. 10 minutter til dejen glat og let elastisk. Kom smørret og sukkeret i skålen og ælt begge dele ind i dejen lidt efter lidt. Ælt resten af mælken i lidt efter lidt.
2. Stil dejen til hævning, tildækket med køkkenfilm ca. 1 time ved stuetemperatur eller til volumen fordobles. Slå dejen ned og hæld den i en eller flere smurte forme, lad den hæve ved stuetemperatur en lille times tid. Bag ved 220ºC.
3. Vend savarinen ud af formen de sidste ti minutter af bagningen. Lad kagen køle af på en rist. Rengør formen og kom kagen tilbage heri når den er kold.
4. Kog vand, citronsaft - og skal og sukker op til sukkeret smelter. Lad siruppen køle af. Kom rom eller mormors saft i. Hæld den varme sirup over kagen ad flere omgange, til kagen er helt gennemvædet.

Server med sæsonens og gerne Mormors frugter samt flødeskum eller creme chantilly (flødeskum pisket luftigt med lidt flormelis og korn fra vaniljestænger).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.205 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her