Skærekage
125 g chokolade
5 æg
100 g smør
100 g sukker
50 g rasp
2 spsk kakao
1 tsk vaniljesukker
Glasur:
100 g chokolade
½ dl piskefløde
1 spsk flormelis
Smelt chokoladen i vandbad. Del æggene og rør blommerne med smør, sukker og vaniljesukker til en tyk creme. Pisk den smeltede afkølede chokolade i. Vend raspen i sammen med den sigtede kakao. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem i dejen. Kom den i en smurt springform og bag den i ca. tre kvarter ved 150 - 160° . Lad kagen afkøle. Flæk den og kom 1 dl abrikosmarmelade på den ene bund, læg den anden over og overtræk den med ½ dl abrikosmarmelade.
Lad kagen trække koldt et par timer, og kom så glasur på. Smelt chokoladen i en gryde og kom fløden i sammen med flormelis. Lad det stå over svag varme i 5 min, og overtræk så kagen.
Serveres med flødeskum.