Logo

Sønderjysk Kløbenbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hvedemel
50 g smør
½ tsk salt
1 tsk sukker
50 g gær
3 dl mælk
2 ½ dl rosiner
1 ½ dl sukat
125 g smuttede mandler
 
Smørret smuldres i melet, gæren udrøres i lunkent mælk og tilsættes
sammen med det øvrige.
Når dejen er rørt godt sammen sættes den til hævning i ca. 30 min.
Dejen æltes igen og formes til et brød ved at rulle dejen ud til en aflang
firkant, der foldes sammen to gange på den korte led.
Efterhæver i ca. 30 min.
Der pensles med æggehvide og bages i ca. 30 min. ved 200-225ºC.
Efter bagningen overdrysses brødet let med flormelis.
Skæres i skiver og serveres med smør.
Egnsret

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.901 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her