75 g gær
6 dl lunkent vand
1 spsk salt
1 spsk sukker
2 spsk kommen
2 tsk pulverkaffe
2 tsk løgpulver
½ spsk tørret fennikel
½ dl eddike
½ dl sirup
50 g smeltet margarine
450 g groft rugmel
250 g fuldkornshvedemel
450 g hvedemel
Glasur:
1 tsk Maizena
1 dl vand
Gæren udrøres i det lunkne vand.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter.
Dejen slås ned og formes til 2 brød.
Efterhæver ca ½ time på plade
Bagetid ca 45 minutter ved 200°C.
Glasur:
Maizena og vand røres sammen og koges under konstant omrøring ca 1
minut.
Brødene pensles med blandingen og stilles i ovnen igen 2-3 minutter.