Brød med fyld: Hamburgers og indbagte pølser er populær mad
hos både børn og voksne, og så er det samtidig nem og prisrimelig mad. Her er en
opskrifter på pitabrød. Pitabrødene bliver hule inden i og i denne »lomme«
lægges fyldet.
20-30 stk. Tilberedningstid: ca. 15 min. Hævetid, i alt: 1½
time Bagetid: 5-6 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
1 liter vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
ca. 2 kg hvedemel
*
1. Udrør gæren i lunet vand.
Tilsæt salt, sukker og mel.
Ælt dejen godt sammen.
Del den i 20-30 stykker som formes til boller.
Drys dem med lidt mel og rul bollerne, så de bliver ½ cm
tykke.
Lad dem hæve lunt i 1½ time.
2. Sæt brødene på bagepladen beklædt med bagepapir, så
bagsiden af dem vender opad.
Drys med lidt mel.
Bag dem ved 250 °C i 5-6 min., men vend dem når halvdelen af
bagetiden er gået, så de bliver lyse på oversiden.
Brødene skal nu være hule indvendigt, så de kan fyldes med
salat, stuvning, ost eller andet.
Se også opskrifter på Pølsebrød, Snobrød og Hamburgerbrød