# Ingredienser
35 g gær
4 dl håndvarmt vand
½ dl olie
1 ½ tsk salt
1 tsk sukker
3 mellemstore skrællede kogte kartofler
50 g hvedeklid
ca. 500 g hvedemel
* Tilberedning
Rør vand og gær sammen og tilsæt olie, salt og sukker.
Riv kartoflerne på den grove side af et råkostjernet og kom dem i gærblandingen sammen med klid og det meste af melet.
Ælt mere hvedemel i lidt ad gangen, men pas på, at dejen ikke bliver for fast, kliddet opsuger en del væske under hævningen.
Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning lunt og tildækket i ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem og del den i stykker.
Form dem til små brød, som skal efterhæve i ca. 15 minutter på pladen.
Rids brødene med ene skarp kniv og bag dem i ca. 15 minutter ved 225 °C på ovnens midterrille.