14 stk
50 g gær
3 dl lunkent vand
½ tsk salt
ca. 500 g hvedemel
1 spsk olie
æg til pensling
3-4 spsk birkes
Gæren smuldres i dejfadet. Hæld lidt af vandet over og rør gæren glat. Hæld resten af vandet i. Sigt melet og kom ⅔ i. Rør dejen ensattet og glat, gerne med el-håndpisker.
Tilsæt salt, olie og resten af melet, lidt efter lidt, til dejen har passende konsistens, er smidig og glat og slipper skålen.
Del dejen i 14 portioner, der formes til lidt aflange boller og sættes på meldrysset plade. Hæves, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. Læg bradepanden over, så hæver dejen ensartet og fint. Pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes. Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 250º i ca. 20 min. Er rundstykkerne for lyse sættes pladen 3-4 min. på øverste rille.