2 brød (brødet til højre på billedet). Tilberedningstid:
25-30 min. Hævetid, i alt: 3-4 døgn. Bagetid: 1¼ time. Fryseegnet.
Surdej:
2 dl kærnemælk 1 tsk salt
225 g rugmel (4 dl) Dej:
0? liter vand, 2 tsk salt knap 1 kg rugmel (18 dl) ca. 2 dl
knuste rugkerner
1. Rør alle ingredienserne sammen til surdejen.
Lad den stå på et lunt sted i et par døgn.
2. Rør surdejen sammen med koldt vand, salt og rugmel.
Ælt dejen til den er fast, men stadig lidt fugtig.
Tag lidt af surdejen fra til næste gangs bagning.
3. Del resten af dejen i to portioner.
Ælt knuste rugkerner i den ene portion.
Læg brødene i smurte forme.
4. Lad brødene efterhæve på et lunt sted i 6-8 timer.
Bag ved 180- 1850 i 1-1 % time.
Rugbrød med surdej
1. Rør alle ingredienser sammen.
Lad den stå 2 dage.
2. Ælt surdejen med vand, salt og mel.
Tag lidt af dejen fra til næste gangs bagning.
3. Del dejen i to portioner.
Ælt den ene portion med hele rugkerner.
Form 2 brød, efterhæv og bag.
Det runde brød er Rugbrød med gær