Logo

Rugbrød med gær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rugbrød med gær

 

1 brød (det runde brød på billedet) Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 7-8 timer.

Bagetid: 50-60 min. Fryseegnet

 

#

50 g gær

4 dl kærnemælk

50 g smør eller margarine

2 tsk salt

225 g rugmel (4 dl)

ca. 300 g grahamsmel (5 dl)

ca. 1 dl hele rugkerner

*

1. Udrør gæren i den lune mælk.

Rør blødgjort fedtstof i sammen med salt og rugmel.

Slå dejen godt sammen.

Tilsæt grahamsmelet og lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 6-7 timer.

 

2. Ælt dejen let sammen med hele, letknuste rugkerner.

Kom dejen i en smurt form og bag ved 200 °C i 50-60 min.

Dæmp evt. varmen de sidste 15 min. af bagetiden.

 

Rugbrød med gær

Rugbrød med gær

1. Udrør gæren i lunken mælk.

Tilsæt blødgjort fedtstof og salt.

 

Rugbrød med gær

2. Tilsæt melet og slå dejen kraftigt med en træske.

Lad dejen hæve tildækket 6-7 timer.

 

Rugbrød med gær

3. Ælt dejen let sammen med hele rugkerner.

Kom dejen i en smurt form og lad den efterhæve.

 

Rugbrød med gær

Brødet bagt i firkantet form er Rugbrød med surdej

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.455 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her