Logo

Rugbrød med surdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 liter lunken vand
6 tsk salt
1 kg skårne rugkerner
2 dl sesamfrø
1 ½ kg rugmel
2 dl surdej
2 dl hørfrø
2 dl solsikkekerner

Vand hældes i en stor rørreskål, surdej tilsættes. Under forsat omrøring tilsættes salt, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, rugkerner og rugmel. Skal i alt røres i 10 min. 2 dl dej tages fra, resten fordeles i 2 rugbrødsforme, overdækkes og stå i stuetemperatur i min 12 timer. Bages ved 170ºC i ca 1 ½ time. Tages ud af formen og tørre på eftervarmen i ovnen i ca. 2 timer. Den nye surdej skal også stå i stuetemperatur i 12 timer, kan derefter opbevares i køleskab i 4 til 6 uger.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.229 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her