Logo

Rom og rosiner cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rom og rosiner cupcakes

Brug mørk rom til denne opskrift - det giver kagerne en varm caribisk smag.

til kager.

 

18 cupcakes:

75 g rosiner

3 spsk mørk rom

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

2 ½ tsk bagepulver

4 æg

Sirup:

5 spsk mørk rom

2 spsk lyst brunt sukker, løst

 

Lad rosinerne trække i rommen i 2-3 timer eller natten over, så de bliver bløde. Hæld rommen fra.

Varm ovnen op til 175°C.

Læg 18 papirforme i muffinforme.

Pisk alle ingredienser til kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Rør rosiner i og fordel dejen i papirformene.

Bag dem i 20 minutter.

Mens kagerne bager, kommes ingredienserne til sirup i en gryde.

Varm op over lav varme, så sukkeret opløses i rommen.

Lad det simre 5 minutter og tag gryden af varmen.

Tag kagerne ud af ovnen.

Prik 5 huller i hver kage med en træpind og hæld den varme sirup over dem.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Cupcakes med appelsinlikør og kandiseret citrusskal

Følg basisopskriften. Erstat rommen med appelsinlikør og rosinerne med 75 g hakket kandiseret citrusskal.

 

Cupcakes med vodka. chili og chokolade

Følg basisopskriften.

Erstat rommen med vodka. Tilsæt 1 spsk finthakket chili uden frø og erstat rosinerne med 75 g mørke chokoladeknapper.

 

Cupcakes med malibu og ananas

Følg basisopskriften.

Erstat rommen med malibu og rosinerne med 75 g finthakket tørret ananas.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.694 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her