Brug mørk rom til denne opskrift - det giver kagerne en varm caribisk smag.
til kager.
18 cupcakes:
75 g rosiner
3 spsk mørk rom
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
4 æg
Sirup:
5 spsk mørk rom
2 spsk lyst brunt sukker, løst
Lad rosinerne trække i rommen i 2-3 timer eller natten over, så de bliver bløde. Hæld rommen fra.
Varm ovnen op til 175°C.
Læg 18 papirforme i muffinforme.
Pisk alle ingredienser til kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Rør rosiner i og fordel dejen i papirformene.
Bag dem i 20 minutter.
Mens kagerne bager, kommes ingredienserne til sirup i en gryde.
Varm op over lav varme, så sukkeret opløses i rommen.
Lad det simre 5 minutter og tag gryden af varmen.
Tag kagerne ud af ovnen.
Prik 5 huller i hver kage med en træpind og hæld den varme sirup over dem.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Cupcakes med appelsinlikør og kandiseret citrusskal
Følg basisopskriften. Erstat rommen med appelsinlikør og rosinerne med 75 g hakket kandiseret citrusskal.
Cupcakes med vodka. chili og chokolade
Følg basisopskriften.
Erstat rommen med vodka. Tilsæt 1 spsk finthakket chili uden frø og erstat rosinerne med 75 g mørke chokoladeknapper.
Cupcakes med malibu og ananas
Følg basisopskriften.
Erstat rommen med malibu og rosinerne med 75 g finthakket tørret ananas.