250 g hvedemel
50 g smør
25 g gær
1 ½ dl kold mælk
1 æg
1 tsk sukker
1 tsk salt
25 g smeltet smør
25 g blå birkes
Hak smør og hvedemel sammen og smuldr det til en grynet masse.
Rør gæren ud med lidt af mælken og hæld det i hvedemel/smørblandingen.
Tilsæt resten af mælken, ½ sammenpisket æg (gem resten af ægget til pensling), sukker og salt.
Ælt det sammen til en smidig dej, tilsæt mere hvedemel om nødvendigt.
Lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
Rul dejen ud på et melet bord til en plade på ca 20x50 cm.
Pensl pladen med smeltet smør og drys rundhåndet med blå birkes.
Fold dejen til en stang i tre lag på den lange led.
Skær stangen i ca 4 cm. brede skiver .
Læg skiver ne på bageplade med sammen føjningen nedad og lad dem efterhæve tildækket i ca. 1 time.
Pensl smørbirkesene med sammenpisket æg og bag dem i forvarmet ovn ved 275ºC i ca. 7 minutter