Rom og rosiner er et populært par, og med god grund. Jeg synes, at rommen fremhæver rosinernes smag og omvendt. Kagerne bages i mini-muffinsforme, og serveret med rom/smørcremen er de en superlækker dessert.
16 stk. alm. eller 40 stk. mini cupcakes:
100 g rosiner
4 spsk mørk rom
185 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
150 g smør, skåret i små stykker
150 g lyst rørsukker
3 æg, let sammenpisket
Romsmørcreme:
60 g smør ved stuetemperatur
300 g flormelis
3 spsk rom (brug udblødningsvæsken fra rosinerne)
rosiner til pynt
A. Læg rosinerne i blød i rom i ca. ½ time; rør i dem af og til.
Lad dem dryppe af, og stil dem til side.
Gem væsken til smørcremen.
B. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver sammen i en stor skål, og stil det til side.
C. Smelt smør og sukker i en lille gryde over svag varme, mens du hele tiden rører.
Når sukkeret er smeltet, tager du gryden væk fra varmen og hælder blandingen ned i midten af melblandingen - Rør grundigt.
Vend de afdryppede rosiner i, tilsæt æggene og rør kraftigt med en træske, til dejen er glat.
D. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Romsmørcreme: Rør smør og flormelis til en luftig masse.
Tilsæt rommen, og rør videre.
Hvis cremen er for tyk, må du komme mere rom i; hvis den er for tynd, skal der mere flormelis i.
Fordel smørcremen på de kolde kager, og pynt dem med rosiner.