Til 30 stk:
400 g hvedemel
200 g ukrydret fedt
100 g sukker
1 æg
2 tsk bagepulver
1 tsk hjortetaksalt
1½ dl mælk
reven skal og saft af 2 citroner
Glasur:
150 g florsukker
1½ spsk kogende vand
rød frugtfarve
en anelse anis
*
Fedtstof og sukker røres sammen til en blød konsistens.
Rør ægget i.
Til sidst røres hvedemel, 2 tsk bagepulver, 1 tsk hjortetaksalt, 1½ dl mælk og reven skal og saft af 2 citroner i.
Det hele røres til en ensartet masse.
Massen fyldes i smurte og melede tartelet- eller cupcake forme med ske eller sprøjtepose.
Bages i en 250°C forvarmet ovn, på midterste rille i ca. 10 minutter.
Rør glasur af flormelis og vand, og en lille dryp rød frugtfarve.
Pynt bollerne med lyserød glasur tilsat en anelse anis, inden de er kolde.
Tips: Rebildboller er ligeså gode (næsten) selvom de bages i andre landsdele - måske skal de så hedde Amager boller eller ...
Du kan også åbne bollen og fylde lidt flødeskum eller lækker creme i.
Rebildboller er ikke kun et dansk fænomen, Crumb Boss har fortalt hvordan man laver Black and White cookies, og de er meget populære i bl.a. New York.
Bland din glasur, den må gerne være ret tyk. Når bollerne er helt kolde, smører du glasur på med en kniv, ligesom når du smører et stykke brød. Lad glasuren tørre.
I USA bruger de hvid sukker glasur på den ene side og chokolade på den anden side, og de bruger appelsin i stedet for citron. Du kan sagtens selv glasere dine boller med to farver, så længe du husker at den lyseste af farverne skal på først. Ellers vil den mørke glasur nedenunder skinne igennem.