4 æg
400 g sukker
250 g hvedemel
4 tsk bagepulver
1 ½-2 dl fløde
Fyld:
600 g fine, røde rabarber
100 g hakkede nødder
Kanelsukker
50 g smeltet smør
Top og rodende skæres af rabarberne, der skylles.
Rabarberne skæres i stykker á 3 - 4 cm.
Æggene piskes med sukkeret til tykt, hvidt skum.
Hvedemel og bagepulver blandes og vendes i dejen skiftevis med fløde.
Dejen hældes i 2 smurte forme (30 x 30 cm) eller i en stor bradepande.
Rabarberstykkerne lægges i rækker i dejen og overhældes med det smeltede smør.
Der drysses med kanelsukker og hakkede nødder.
Kagerne/kagen bages i ovnen ved 200º i ca. 35 minutter.
Kagen kan fryses og smager godt lun med flødeskum eller cremefraiche til.