Kombinationen af rabarber og ingefær er himmelsk. Man mener, at rabarber stammer fra Kina, hvor den blev brugt som medicin.
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
150 g kogte rabarber
Glasur:
200 g flødeost, blødgjort
175 g flormelis, sigtet
1 spsk limesaft
½ tsk stødt ingefær
1 ½ spsk grofthakket kandiseret ingefær
Varm ovnen op til 200°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne undtagen rabarber sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Gravet lille hul i toppen af hver kage og fyld det med 1 tsk rabarber.
Lav glasur: Rør flødeost og flormelis sammen og pisk det hurtigt, til det er blødt og cremet.
Tilsæt limesaft, stødt og kandiseret ingefær og bland det godt.
Smør glasuren på kagerne.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Cupcakes med rabarber og kanel
Følg basisopskriften. Tilsæt 2 tsk stødt kanel, før dejen røres sammen.
Cupcakes med rabarber og vaniljecreme
Følg basisopskriften. Skær toppene af de bagte kager og smør 1 spsk vaniljecreme på bundene. Læg toppene på igen og smør ingefærglasur på.
Cupcakes med rabarber. ingefær og lyse rosiner
Følg basisopskriften. Tilsæt 60 g lyse rosiner, når dejen er rørt sammen.