Dej:
2 ½ dl hvedemel
100 g koldt smør
2 spsk sukker
1 æg
evt. 1 spsk vand
Fyld:
300 g græskar
1 tsk kanel
2 ½ dl mælk
½ tsk muskat
2 æg
½ tsk ingefær
1 dl honning
Bland hvedemel og sukker i en skål.
Smuldr fedtstoffet i og tilsæt æg samt evt. lidt vand. Arbejd dejen sammen til en fast masse.
Lad den stå kodt et øjeblik.
Skær imens græskaren i små stykker og kog dem i ca 15 min.
Mos den med en gaffel eller i en blender til en jævn puré.
Rul dejen ud og beklæd en pieform med den.
Forbag derefter piebunden ved 180ºC på midterste rille i ca 10-15 min.
Kom græskarpuréen og alle ingredienserne til fyldet i en skål.
Rør rundt, så det hele blandes godt. Tag den forbagte bund ud og hæld fyldet i den.
Bages nu i ca 50 min, til fyldet er stivnet.
Lad pien afkøle til stuetemperatur, sigt flormelis over og servér.