chokolade og honning - (2 personer)
Pandekager:
1 æg
60 g hvedemel
1 spsk sukker
Kardemomme
1 ½ dl mælk
3 spsk smeltet smør
Is:
3 rynkede passionsfrugter
½ appelsin
1 æg
2 æggeblommer
Korn af ¼ stang vanilje
½ tsk karry tilsat korn af 1/8 stang vanilje
50 g sukker
2 dl fløde
Orangelikør (kan udelades)
Chokolade og blomsterhonning
Pandekager: Rør æg med sukker og derefter hvedemel og kardemomme til en lind, glat masse.
Tilsæt smør og rør videre til en konsistens af tyk fløde under tilsætning af mælk.
Bag pandekagerne på en slip-letpande uden yderligere fedtstof.
Is: Skrab kødet ud af passionsfrugterne og blend med saft af appelsin. Si massen.
Pisk æg og blommer til en fast skum med vaniljekorn, vanilje-karry og sukker.
Pisk fløden og vend den med æggemassen.
Smag til med passionsfrugtsaften.
Tilsæt evt. lidt orangelikør.
Frys cremen i en passende form. (rør ofte under indfrysning)
Smelt chokoladen i et vandbad, pensl pandekagerne og rul dem med isen.
Pensl pandekagerne udenpå med honning, der evt. kan serveres som sauce til pandekagerne.