125 g hvedemel
3 æg
2 ½ dl mælk
Fyld:
250 g mangold
1 spsk smør
½ dl fløde
salt og muskatnød
Sauce:
30 g smør
30 g hvedemel
Ca. 4 dl mælk
2 spsk reven ost
Pynt: 2 spsk reven ost
Pandekagedejen røres sammen ved at æggene piskes ud i melet og mælken kommes i dejen lidt efter lidt.
Pandekagerne bages i olie på en hed pande.
De skal være så tynde som muligt (ca. 6-8 stk).
Fyldet tillaves.
Mangolden hakkes og dampes i kogende vand ca. 8-10 min.
Vandet løber af mangolden som dernæst svitses i smør.
Fløde og krydderier tilsættes.
Saucen laves ved at smelte smørret og drysse melet i.
Der spædes med mælken under omrøring og sluttelig drysses osten i.
En god skefuld mangold kommes på hver pandekage og de rulles sammen og lægges i et ovnfast fad.
Saucen hældes over de sammenrullede pandekager og der drysses med ost.
Pandekagerne gratineres ved 200ºC i ca. 6 min.