14-16 stk
4 dl håndvarmt vand
25 g gær
½ tsk salt
3 spsk olivenolie
125 g groft rugmel
ca. 450 g kraftigt hvedemel
Rør vand og gær sammen.
Tilsæt salt, olivenolie, rugmel og det meste af hvedemelet.
Ælt mere hvedemel i, til dejen har passende konsistens og ælt så dejen grundigt, så den bliver blank og sej.
Lad dejen hæve lunt tildækket i skålen til dobbelt størrelse, ca. 1 ½ time.
Ælt den let igennem og form den til små brød, ca. 8 cm lange.
Efterhæv brødene lunt og tildækket på bageplade med bagepapir ca. ½ time.
Bag brødene på midterrillen i en 225°C forvarmet ovn i 12-15 min.
Køl brødene af på en bagerist og kom dem i en plastpose, hvis de ikke skal bruges samme dag.
Tips: Pain bagna er skovtursbrød fra Nice. I Frankrig flækkes brødene, dryppes med olivenolie og lægges sammen med salat, tomat, æg, tun og oliven.