250 g sukker
250 g smør
5 æg
200 g hvedemel
200 g skrællede gode kvalitets pærer i kvarte
½ l. rødvin
200 g brun farin
1-2 stængler kanel
10 nelliker
3-4 kardemommekapsler
lidt reven citronskal
Brænd farin af i en gryde med kanel, nelliker, kardemomme og citronskal.
Tilsæt lidt rødvin så sukkeret ikke brænder på.
Når farinen er flydende tilsættes resten af rødvinen og lagen koges lidt
ned.
Kog pærerne i lagen ved meget svag varme i et par minutter, sluk for
blusset og lad pærerne trække i lagen i et par timer, men pas på at de
ikke bliver bløde.
Smør og sukker piskes, melet vendes og tilsæt æggene et ad gangen.
Vend pærerne i dejen og kom den i en smurt springform.
Bages ved 160ºC i ca. 1 time eller til den er gennembagt.