Påskekransen bliver let, dejen hæver pragtfuldt. Og så er den let at lave.
Læg nogle farvede æg i midten til påske – resten af året stilles en lille skål sukkerfri øko marmelade.
42 g gær
3 3/4dl sødmælk
750 g hvedemel
2 tsk sukker
100 g smør
3 æg
*
A. Smuldr gæren og opløs den i lunken mælk.
Ælt den med mel, sukker, smør og æg til en glat dej og lad den hæve tildækket på et varmt sted uden træk til dobbelt størrelse.
B. Form tre lige store ruller, flet dem til en fletning og form den til en krans.
Bag den i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 50 min.
Tips: Påskekransen bliver særligt let, hvis man lader den hæve i køleskabet natten over. Der er nemlig så koldt for gærsvampene der, at de "putter" sig meget tæt sammen og udvikler så megen varme, at dejen hæver pragtfuldt.
Per skive 623/148 kJ/kcal. 4 g protein. 4 g fedt. 22 g kulhydrat. 1 g fibre.