Byd nytåret velkommen med konfetti. De knuste bolcher i kagerne ligner konfetti, når du sætter tænderne i dem.
12 stk cupcakes:
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g smør ved stuetemperatur
100 g sukker
3 æg
1 spsk cognac eller 1 tsk vaniljeessens
¾ dl fløde 13 %
35 g knuste pebermyntebolcher eller bolcher i forskellige farver
4-minutters konfettiglasur:
1 pasteuriseret æggehvide
1 knivspids salt
150 g sukker
3 spsk vand
1 tsk lys sirup
1 tsk vaniljeessens eller 1 spsk cognac
konfettislik eller flerfarvet krymmel
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Tilsæt cognac eller vaniljeessens.
Tilsæt melblandingen skiftevis med fløden, og vend de knuste bolcher i.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 20 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Konfettiglasur: Pisk æggehvide, sukker, salt, vand og sirup sammen i en skål i ca. 1 minut, til alt er helt blandet.
Stil skålen over en gryde kogende vand, og pisk ved høj hastighed i ca. 4 minutter, eller til glasuren danner stive toppe.
Tag skålen væk fra varmen, og skrab glasuren over i en anden skål.
Tilsæt vaniljeessens eller cognac, og pisk i endnu 1 minut, eller til konsistensen er god og smørbar.
Overtræk de kolde kager, og drys med konfettislik eller krymmel, før glasuren stivner.