Der er intet som champagne, når man skal sige farvel til det gamle år og goddag til det nye! Byd nytåret velkommen med stil med boblende pink champagne og disse lette og lækre kager.
16 stk cupcakes:
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
125 g smør ved stuetemperatur
350 g sukker
1 ¼ dl pink champagne
rød frugtfarve (kan udelades)
6 æggehvider
1 knivspids salt
Champagnesmørcreme:
190 g smør ved stuetemperatur
300 g flormelis
2 spsk pink champagne
rød frugtfarve (kan udelades)
pynt efter behag
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland de tørre ingredienser, og stil dem til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med champagne, og rør godt efter hver tilsætning.
Rør evt. frugtfarve i.
Pisk æggehviderne med salt, til de er stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 25-30 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Champagnesmørcreme:
Pisk smør og flormelis til en blød, smidig masse.
Tilsæt langsomt champagnen og evt. rød frugtfarve og pisk, til konsistensen er god og smørbar.
Tilsæt mere champagne, hvis du ønsker en mere lind smørcreme.
Smør den på de kolde kager, og pynt dem efter behag.
Tips: Ønsker du kager uden alkohol, kan du bruge rød sodavand i stedet for champagnen for at opnå et lignende resultat.