150 g smør
1 æg
1 ¼ dl sukker (ca 100 g)
korn fra en vaniljestang
¾ dl mælk
1 ¼ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk kanel
1 uskrællet æble fx elstar (ca 125 g)
Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde og lad det derefter køle lidt
af.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen i en skål til det bliver lyst og
luftigt.
Tilsæt mælk.
Bland hvedemel, bagepulver og kanel sammen og vend det i æggeblandingen,
drysset gennem en sigte. Tilsæt det smeltede smør. riv æblet groft,
pres det fri for væde og vend det straks i dejen.
Hæld dejen i muffinsforme, så formen er ¾ fyldt.
Bag kagerne midt i ovnen ved 175ºC i 30 min.
Lad de bagte muffins køle lidt af på en bagerist. server dem drysset
med flormelis.
Variation: chokolademuffins: undlad æble og kanel. smelt istedet 125 g
mørkt chokolade sammen med smørret. vend yderligere 75 g hakket
chokolade i inden dejen hældes i formene.