Er brødskuffen tom,
så er her en meget nem opskrift til nogle hurtige boller. Varier selv med
meltypen: erstat fx en tredjedel af melet med durummel eller en grovere type
som fx grahamsmel eller fuldkornsmel.
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 12 min. Fryseegnet. (12 stk)
#
350 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk sukker
1 tsk salt
125 g smør
2½ dl kærnemælk
*
Tænd ovnen på 220 °C.
Bland alle de tørre
ingredienser og hak det kolde smør i det gøres nemt med et mørdejsjern eller i
en foodprocessor.
Tilsæt kærnemælk og
saml hurtigt dejen den skal ikke æltes.
Sæt dejen med skeer
som 12 boller på en bageplade med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen
12-15 min. til de er gyldne og gennembagte.
Lad dem afkøle på en
rist og nyd dem som tilbehør eller lille lækkeri med syltetøj eller ost.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin